Hevostoiminta / eläinavusteinen toiminta

Hevosavusteiset palvelut ovat asiakkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä tukevaa, yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti suunniteltua psyykkistä/neuropsykiatrista valmennusta tai sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Hevostoiminnassa tavoitteet liittyvät erilaisiin elämän taitoihin kuten mielentaitoihin, tunnetaitoihin, sosiaalisiin taitoihin, vuorovaikutukseen, oppimiseen, itsenäistymiseen, ajan hallintaan, ohjeiden mukaan toimimiseen tms.

Histamiinin hevosavusteinen toiminta on käytännönläheistä, toiminnallista ja vuorovaikutteista työskentelyä hevosten hyvinvointiin liittyvien tehtävien parissa. Toiminnan viitekehyksenä on sosiaalipedagogiikka ja erityispedagogiikka yhdistettynä ratkaisukeskeisen valmennuksen menetelmiin. Ratsastamaankin tai ohjien päähän maasta tai kärryiltä käsin pääsee halutessaan. Tavoitteena on rakentaa turvallisia onnistumisen kokemuksia asiakkaan omia tavoitteita tukien.

Eläinavusteisen toiminnan toteutus suunnitellaan aina asiakkaan tarpeista lähtien ja se voi toimia avohuollon tukitoimena, kuntoutuksen tukena tai ylläpitämään toimintakykyä. 

Yksilötoiminta

Histamiinin hevostoiminnan/eläinavusteisen toiminnan yksilöohjauksessa käytännön toiminta liittyy talliympäristön tai koirahoitolan arkipäiväisiin toimintoihin. Huolehdimme yhdessä eläinten hyvinvoinnista: hoidosta, ruokinnasta ja liikutuksesta. Vietämme aikaa eläinten kanssa ja opettelemme olemaan vuorovaikutuksessa erilaisten eläinten kanssa oman toimintamme kautta. 

Toiminnan punaisena lankana ovat hyvinvoiva eläin ja hyvinvoiva ihminen. Talliympäristö tarjoaa monipuolista tekemistä asiakkaiden erilaisiin tavoitteisiin. 

  • Sosiaalipedagoginen hevostoiminta 90€/90min yksilöohjaus
  • Neuropsykiatrinen valmennus eläinavusteisesti 90€/90min yksilöohjaus
  • Psyykkinen valmennus 90€/90min yksilöohjaus
  • Perhetyö / perhenepsy 120€/90min

Ryhmätoiminta

Eläinavusteinen toiminta soveltuu myös erityistä tukea tarvitseville ryhmille. Ryhmätoiminnan tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi toimintakykyyn, onnistumiseen ja innostumiseen, yhteistoimintaan ja vuorovaikutukseen. Ryhmätoiminnan tavoitteet suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa osallistujien tarpeiden mukaan. 

Peruutusehdot

Sovitut ratsastusvalmennukset ja hevostoimintakäynnit on peruttava viimeistään 2vrk ennen sovittua ajankohtaa. Myöhemmin perutuista tai perumatta jätetystä käynneistä laskutamme normaalin hinnaston mukaisesti. 

Vakuutukset

Histamiini Oy ei ole vakuuttanut asiakkaitaan tapaturman varalta. Suosittelemme jokaiselle hevostoimintaan/ratsastuspalveluihin osallistuvalle omaa tapaturmavakuutusta esimerkiksi Suomen Ratsastajainliiton seurajäsenyyden kautta.


20161004_140613.jpg

heppalogo.png

 

kittyhulda.jpg