Hevostoiminta / eläinavusteinen toiminta

Histamiinin sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ja eläinavusteisen toiminnan palvelukokonaisuus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville asiakkaille ja erityisryhmille. Toiminnan perustana ovat sosiaalipedagogiikan työmenetelmät sekä neuropsykiatrinen valmennus. Hevostoiminta ylläpitää ja kehittää toimintakykyä fyysisella, psyykkisellä ja sosiaalisella tasolla. Eläinavusteisen toiminnan toteutus suunnitellaan aina asiakkaan tarpeista lähtien ja se voi toimia avohuollon tukitoimena, kuntoutuksen tukena tai ylläpitämään toimintakykyä. 

Yksilötoiminta

Histamiinin hevostoiminnan/eläinavusteisen toiminnan yksilöohjauksessa käytännön toiminta liittyy talliympäristön tai koirahoitolan arkipäiväisiin toimintoihin. Huolehdimme yhdessä eläinten hyvinvoinnista: hoidosta, ruokinnasta ja liikutuksesta. Vietämme aikaa eläinten kanssa ja opettelemme olemaan vuorovaikutuksessa erilaisten eläinten kanssa oman toimintamme kautta.  Toiminnan punaisena lankana ovat hyvinvoiva eläin ja hyvinvoiva ihminen. Talliympäristö tarjoaa monipuolista tekemistä asiakkaiden erilaisiin tavoitteisiin.

Ryhmätoiminta

Eläinavusteinen toiminta soveltuu myös erityistä tukea tarvitseville ryhmille. Ryhmätoiminnan tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi toimintakykyyn, onnistumiseen ja innostumiseen, yhteistoimintaan ja vuorovaikutukseen. Ryhmätoiminnan tavoitteet suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa osallistujien tarpeiden mukaan. 
Histamiini Oy ei ole vakuuttanut asiakkaitaan tapaturman varalta. Suosittelemme jokaiselle hevostoimintaan/ratsastuspalveluihin osallistuvalle omaa/ lähettävän tahon kautta tulevaa tapaturmavakuutusta.


20161004_140613.jpg

heppalogo.png

 

kittyhulda.jpg